Kétszeresen támogatjuk az alapítványok 1%-os kampányát

A magyarok közül egyre többen feledkeznek meg róla, hogy személyi jövedelemadójuk 1 százalékát társadalmi célokra ajánlják fel. Súlyos milliárdokról van itt szó, amelyek társadalmi szinten fontos szociális és közügyek kezelésére lehetnének mozgósíthatók.

Úgy döntöttünk, kivesszünk a részünket a probléma kezeléséből és figyelemfelkeltő kampányt indítunk: kedvezményekkel és saját kampánnyal állunk ki az alapítványok mellett, akik a munkájukkal emberségesebbé teszik a világunkat. Március 1-ig várjuk a csatlakozni kívánó alapítványok jelentkezését!

A NAV online rendszerének hála néhány gombnyomással megúszhatjuk a személyi jövedelemadó bevallásával járó kötelességeket. Ám van egy hátulütője is az automatizált folyamatnak: sokan elfeledkeznek róla, hogy ilyenkor van alkalmuk személyi jövedelemadójuk 1 százalékáról is rendelkezni, amelyet szabadon fordíthatnak egy fontos kezdeményezés javára.

Az alapítványok munkája felbecsülhetetlen jelentőségű a társadalmunk számára, hiszen az esetek többségében önkéntes alapon segítik a betegek, rászorulók, szegények és más okokból hátrányos helyzetben lévők életét. Felismerve a kiemelt státuszukat, évek óta szoros együttműködésben dolgozunk a jó ügyekért számos alapítvánnyal – nem véletlen, hogy referenciáink sorát is egy ilyen megbízásunk vezeti, amelynek sikere egy EFFIE reklámhatékonysági ezüst díjat is kiérdemelt.[VS1] 

Az általános statisztikák azonban elkeserítőek: az online adóbevallás elterjedése óta visszazuhant azok száma, akik kitöltik ezt a rubrikát. Amíg 2015-ben még mintegy 2 millióan támogattak társadalmi célú szervezetet, tavaly ugyanez a szám már 1,7 millió körül alakult.

Vajon csökkent a hajlandóságunk a társadalmi felelősségvállalásra?

Valószínűleg pusztán arról van szó, hogy az emberek eszébe sem jut ez a lehetőség, elfeledkeznek a jó ügyekről: annak örülnek, hogy megszabadulhatnak a papírmunkától.

„Sajnos, a NAV online rendszere nem emlékeztet rá bennünket, hogy rendelkezhetünk a személyi jövedelemadónk 1 százalékáról. Az adóbevallás enélkül is leadható, rendelkezés hiányában pedig a pénz visszakerül az államkasszába” – mondta Fekete Gyuláné könyvelő. – „Én gyakran emlékeztetem az ügyfeleket, hogy már csak önmagunk miatt is fontos lenne pár percet foglalkozni ezzel a kérdéssel! Hiszen például a mentősök munkája is bármelyikünket, bármikor érinthet.”

A szakember külön felhívta a figyelmet: „Ha már leadtuk az adóbevallásunkat, de elfeledkeztünk az 1%-ról, még május 20-ig még pótolhatjuk. Ehhez egy, a NAV oldalán található formanyomtatványt kell kitöltenünk és elpostáznunk. Ha van könyvelőnk, meghatalmazással őt is megbízhatjuk ezzel a feladattal.”

Fontos tudni emellett, hogy az egyéni vállalkozók, akiknek 2019-ben nem volt külön személyi jövedelmük, kizárólag KATA-s vállalkozói bevételük, nem tehetnek efféle felajánlást!

A kommunikációs csatornákat alakító szereplőként mi teszünk a változásért!

Íme a legszomorúbb adat a tavalyi évből: 3,4 millió adózó nem rendelkezett a személyi jövedelemadója 1 százalékáról. Mi a NetADclicknél úgy gondoljuk, hogy lehetőségeink egyben felelősséget is jelentenek. Éppen ezért az idei kampányidőszakban a minket partnerül választó alapítványok számára kedvezményt biztosítunk a szolgáltatásainkból.

Cégünk ügyvezetője, Tóth Gábor így fogalmazta meg fő célunkat: „Minden erőnkkel összefogjuk az alapítványokat a jó ügyért! Nekik az az érdekük, hogy minél kedvezőbb áron minél többekhez jussanak el, mi pedig ezt valósítjuk meg. Emellett még saját erőfeszítéseinkkel, külön kampánnyal támogatjuk is mindazokat, akik március 1-ig csatlakoznak!”

A saját kezdeményezésükben, a Rendelkezz! kampányban meglévő felületeinket kihasználva szeretnénk minél többek figyelmét felhívni arra, hogy milyen kis energiabefektetéssel mennyit segíthetnek a számukra fontos ügyeknek. Továbbá konkrét segítséget nyújtunk az alapítványoknak, hogy az egyedi céljaikon túl a legfontosabb közös célt is támogassák: együtt nyissuk fel az emberek szemét, hogy mennyire fontos feladatuk az SZJA 1% felajánlás!

Idén ideje összefogunk, és közösen tenni érte, hogy minél többen éljenek ezzel a fontos lehetőséggel!